El treball en equip

En les últimes sessions hem estat observant el comportament i els diferents rol que fem en treballar en equip.

Hem fet diverses activitats que no explicitarem aquí (qui les vulgui veure haurà dde clicar en els arxius que es penjaran més tard), aquí només escriuré les reflexions que he fet sobre el tema.

Anem a començar…

Quan un treballa tot sol, no té gaires problemes. Un mateix es planifica la feina com vol, aplica l’estratègia que ell mateix a pensat, valora el treball a la seva manera i generalment va més ràpid en fer aquest treball.

Quan aquesta persona s’ajunta amb una altre, veu com aquest temps s’incrementa. T’has de ficar d’acord amb tot allò que hem comentat anteriorment, i no sempre és fàcil! Has d’aceptar coses que potser no t’agraden gaire o a vegades fas coses que no habies pensat però que t’agraden més. A vegades, has de portar la iniciativa o a vegades t’has de deixar portar, sense arribar a cap extrem (els extrems mai no són bons).  Tot i així, si treballes amb una altre persona la feina no resulta ser tant complicada i el resultat tot sovint és millor.

La cosa es complica encara més, quan treballes amb un grup més gran. Cada vegada més, tens la sensació que ets més insignificant, has de repartir les teve sopinions amb més gent; penses que jugues un paper menys important, però no ens ho creiem això…el teu paper é sigula d’important!

Treballar amb més gent implica gastar més temps i sovint més energia. Però és un treball molt més gratificant. Per què?

Doncs perquè pots rebre ajuda, et poden aportar idees i per tant enriquir-te de coneixement, pot enfortir un vincle entre el personal amb el qual es treballa, el resultat sempre acostuma a ser millor, de més qualitat i més eficaç.

El treball en equip també comporta dificultats, no ens hem d’enganyar! Per exemple: has de dedicar més esforç per arribar a un punt (punt en comú). El treball en equip necessita més temps, més esforç, en general tot tindrà un major cost.

Les dificultats poden ser varies i força numerosses, però el treball en equip guanta en avantatges. Sempre serà millor un treball en equip que un treball individual.

I per acabar diferenciarem el treball en equip i el grup de treball.

L’equip de treball comparteix significats. Han formulat públicament uns objectius comuns. En canvi el grup de treball no sempre tenen uns objectius comuns, es treballa per a un fi, però no sempre amb els mateixos objectius.

reunio-ninots

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s